Hur allt började

SkissNi som har varit inne och läst ”Om oss” delen på bloggen har fått en liten känsla för vilka vi är. Men jag tänkte nu ta er tillbaka ännu längre. Till innan vi tittade på den där whiteboard tavlan och sa ”vi kör!”.

Jag hade 45min alone-time vid datorn. Funderade på om jag skulle kolla vad det går för lopp nästa månad i närheten. Och då kom det. Först som en tanke ”varför finns det inte redan?”. Sen som en idé, ”hmm, undrar hur man skulle gå tillväga”. Sen kom adrenalinet. Precis som när du står på startlinjen med dem andra. Du har sett dem förut, du vet vad de går för, ändå är du nervös. Men mest av allt så är du taggad. Du är vad man i löpartermer kallar för ”in the zone”. Nästan på pricken 45min senare avbröts jag. Jag slog en blick på skärmen innan jag gick iväg. Den var nu helt täckt med idéer.

Jag kunde inte fokusera resten av dagen, jag visste nämligen just där och då vad jag ville göra resten av livet. Jag hade hittat mitt kall, precis som när jag sprang i mål på min första tävling så visste jag om att detta inte var något förbipasserande utan något som skulle fastna. Jag ringde han utan skor.

Jag envisades med att inte berätta över telefon, för jag ville att han skulle få samma upplevelse som jag fick. Först tanken, sen idén och sen adrenalinet. Jag tassade runt i rummet framför tavlan och efter en del nervöst prat skrev jag orden på tavlan. Han såg måttligt imponerad ut. Jag provade en annan approach, jag frågade honom hur han hade lagt banan om han hade fått välja. Han utan skor börjar försiktigt, ”kanske skulle man lagt den……”. 5min senare dansade vi regndans och visste att detta måste vi göra.

Vi startar ett marathon!

 

Vi vill passa på att tacka alla som följer vår resa och tackar även för ert tålamod. Vi har fått in många förfrågningar om föranmälan vilket vi tycker är helt fantastiskt! Men vi väntar med det lite till, för det finns några pusselbitar kvar som vi måste lägga innan vi berättar för er om vår idé. För det är just detta som är det fina, ni ska få samma upplevelse som vi fick.

Ni har fått tanken, vi visar sakta men säkert upp idén och den 25 april kommer adrenalinet. Sveriges nya marathon offentliggörs om 99 dagar.

3 svar på ”Hur allt började

  • Hej Helena!

   Det kommer bli mer nyfikenhet på vägen men vi meddelar i god tid när startplatserna öppnar upp så att du inte missar…

   Löp väl och länge!
   Han med skor

Kommentarer är stängda.